Therapeuten profiel pagina’s

Jacques Bogaard

Contactpersoon Jacques Bogaard
Adres Lemel 17, 5527 JL Hapert
Telefoon 049 - 738 35 26
E-mail Jacques.bogaard@hetnet.nl
Website www.gestaltpraktijk-hapert.nl
   

Mijn naam is Jacques Bogaard (1940), vader van twee dochters en een zoon. Sinds 1988 actief bezig met Gestalt - Lichaamswerk en Zenmeditatie in mijn eigen praktijk te Hapert N.B. Ik begeleid mensen voor een korte periode op hun levenspad.

Een kleine voetafwijking bij mijn geboorte leidde tot meerdere traumatische ziekenhuiservaringen in mijn jeugd. Toen daarna mijn ouders vroegtijdig overleden, kwamen er essentiële levensvragen bij mij boven. Ik vroeg mij af wat de zin van het leven was.

Een vriend van mij (tevens gestalttherapeut) stelde mij voor naar de praktijkschool BOLT in Nieuwaal te gaan. Met Gestalttherapie en Lichaamswerk heb ik de traumatische ervaringen uit mijn jeugd in de ogen gekeken en alsnog uitgewerkt. Doordat deze therapie mij geheeld heeft, werd ik zeer enthousiast over Gestalttherapie. Ik wist nu uit eigen ervaring dat Gestalt goed werkte. Om die ervaring door te geven aan anderen, ben ik de 4-jarige opleiding Gestalt-Lichaamswerk gaan doen bij BOLT.

Toen ik de gestaltopleiding deed, had ik naast mijn studie een fulltimebaan in de telecommunicatie. Na mijn opleiding werkte ik overdag dus in de telecommunicatie via de kabel. 's Avonds nog steeds in de communicatie, maar dan face tot face en dat beviel mij uiteindelijk beter.

Nu geef ik al twintig jaar Gestalt- en Lichaamswerk en Zen meditatie met veel voldoening. De Gestalt- en Lichaamswerkopleiding en het werken daarmee heeft mij enthousiast gemaakt om meerdere opleidingen en trainingen te gaan volgen. In één van mijn trainingen maakte ik kennis met Familie-opstellingen. Ik heb toen meegedaan aan opstellingen en heb zelf meerdere keren mijn familie opgesteld. Hierdoor kreeg ik meer inzicht in mijn persoonlijke- en familieproblematiek en leerde ik het evenwicht te herstellen. Vervolgens ben ik bij het Bert Hellinger Instituut Nederland de Basisopleiding Systemisch Werk Familie Opstellingen gaan volgen.

Ik heb tevens ervaring met ""De sleutel tot Zelf-bevrijding"" van Christiane Beerlandt, yoga, NLP, Intuïtieve Massage, de ""Vijf ritmes"" van Gabriëlle Roth, de Energetische Mens en Emotioneel lichaamswerk.

Momenteel geef ik Gestalt- en Lichaamswerk, Zen meditatie en Familie opstellingen zowel individueel als aan groepen, gezinnen, echtparen enz. Ik ben hierin flexibel en laagdrempelig. Ik stem mijn werk af op de hulpvraag. Dus, als jij een vraag hebt of geïnteresseerd bent: neem gerust contact met me op. Ik heb zelf die stap jaren geleden ook gezet en mijn leven is zeer ingrijpend veranderd en zinvoller geworden. Waarom zou jij dat jezelf ook niet gunnen?