Therapeuten profiel pagina’s

Paul ter Weijde

Contactpersoon Paul ter Weijde
Telefoon 023-5319150
E-mail paulterweijde@gmail.com
Website www.gestalttherapiehaarlem.nl
  RBCZ Lid
   

Als Gestalttherapeut ondersteun ik mensen om anders te leren kijken naar zichzelf en naar problemen die ze tegenkomen. We zijn als mens in het algemeen geneigd problemen te zien als objectieve, feitelijke aspecten van de wereld om ons heen waar we weinig of geen invloed op hebben. Ik stimuleer je om naar je eigen aandeel in je probleem te leren kijken, want problemen zeggen van alles over jou en hoe jij in de wereld staat. Ze laten je zien met welke "lens" je kijkt, voelt en contact maakt met je omgeving, en confronteren je zo met jezelf. In plaats van jezelf te bekritiseren leer je om open en met compassie naar jezelf te kijken.

Relatietherapie: ik heb aanvullende trainingen relatietherapie gedaan bij twee Amerikaanse specialisten op dit vlak, het echtpaar Bob en Rita Resnick.

De juiste keuze maken voor een therapeut is lastig en belangrijk, daarom enkele praktische tips:

*In welke regio wil je zoeken?

*Maakt het verschil voor je of de therapeut een man of een vrouw is?

*Lees de teksten op deze website en op de persoonlijke website van de therapeut om te ervaren of die je aanspreken. Omdat een Gestalttheapeut werkt met zijn hele wezen, zijn persoonlijkheid, levenservaring, professionele achtergrond, levensvisie e.d. zijn er flinke verschillen in aanpak die zorgen dat er veel te kiezen is.

*Vraag bij tenminste twee therapeuten een kennismakingsgesprek aan; sommige therapeuten doen dat gratis of tegen gereduceerd tarief.

Ik ben man, recent gepensioneerd als docent aan de Hogeschool Haarlem, met een (kleine) praktijk aan huis in het centrum van Haarlem. Ik vind inspiratie in zowel westerse als oosterse spirituele denkbeelden. Op mijn website (http://www.gestalttherapiehaarlem.nl/) presenteer ik mezelf en beschrijf mijn visie op Gestalttherapie en mijn praktisch werkwijze met cliënten.

Als ik aan de basisvoorwaarden voldoe (man/regio Haarlem) hoop ik dat je mijn website bezoekt en voldoende aanknopingspunten vindt om nader kennis te maken.