NBGT

praktijkverhalen

Iedereen heeft weleens een punt in zijn leven waar je voor je gevoel even je identiteit kwijt bent. Dit kan een relatie breuk zijn, een ontslag, een burn-out etc... Voor mij was dit een relatie breuk na een langslepende 'wankele' relatie. Ik wist niet meer wat mijn eigen behoeftes en grenzen waren. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat zijn mijn dromen? Mijn ambities? Hoe wil ik zijn in een relatie? Waar word ik blij, boos of verdrietig van? 

De' werkwijze is zowel warm als confronterend. Soms moeten er patronen stevig doorbroken worden om daadwerkelijk jezelf weer te kunnen zien en je leven te verrijken. 

De sessies hebben mij enorm geholpen om mijzelf weer een identiteit te kunnen geven dmv rollenspellen, creatieve uitingen of me gewoon even helemaal te kunnen laten gaan, hoe mijn emotie op dat moment ook is. 

Nu ben ik weer op 'eigen benen' moet regelmatig in situaties aan de therapeut denken. Het blijft een spiegel die je meeneemt in je verdere leven en het is, dankzij deze sessies, een feest van herkenning van mijn eigen patronen. 

Bedankt voor alles. Je hebt mij hele waardevolle tools gegeven om er wat van te maken!

Tom - 32 jaar


Afgelopen jaar is een erg hectisch jaar geweest voor mij. Ik ben overspoeld door drukte en trok me overal wat van aan. Of het nou iemand was die dicht bij mij stond, of die ik niet eens ken. Ik wilde dat al mijn werk perfect was en nam dan ook nooit rust. Ook voelde ik me rot over situaties van anderen. Op een gegeven moment voelde ik dat ik echt op was. Ik had geen energie meer en alles raakte me.

Op dit moment merkte ik dat het tijd was om aan mezelf te werken in plaats van de meningen en situaties van anderen.  Ik was negatief geworden, terwijl mensen mij juist kennen van mijn positiviteit. 

De therapeut heeft me met verschillende oefeningen eerst wat rust in mijn hoofd gegeven. Ook heeft ze me laten zien dat ik wel degelijk empathie mag hebben voor anderen, maar dat ik het niet naar mijzelf hoef toe te trekken. Door een aantal oefeningen heb ik geleerd waar ik me iets van aan ga trekken en wat ik kan laten gaan, waar ik angst voor mag hebben en wanneer dit geen zin heeft. 

Tijdens mijn sessies met de therapeut heb ik angsten overwonnen. Nu, een aantal maanden later voel ik me af en toe nog angstig, of schuldig, maar ik kan weer filteren wat ik wil binnen laten en wat niet. Ik kan weer genieten van dingen en het aller belangrijkste; ik ben weer positief. 

Ik ben heel erg blij met de keus om naar een gestalttherapeut te gaan. Ik had het in mijn eentje niet gekund en ook zeker niet zo snel. Ik zou iedereen aanraden om goed naar zijn/haar eigen lichaam en gedachten te luisteren en wanneer het teveel voor jezelf is, hulp te zoeken bij een ander. Gestalttherapie is voor mij de perfecte mix geweest. Je behandelt lichaam en geest, maar het is niet te zweverig. Ik kan alleen maar positief zijn over mijn therapeut en ik hoop dat u ook zo’n ervaring en groei mag doormaken wanneer u het alleen niet meer kan. En dat is niet erg om toe te geven.   

Janneke- 19 jaar


Binnenkort volgen er meer verhalen.

De namen van de personen zijn uit oogpunt van privacy gefingeerd.