NBGT

Margreet Kappelhof

Herenweg 57-II
1768 BH Barsingerhorn
022 - 453 30 24
m.kappelhof@quicknet.nl
www.gestaltpraktijk.eu

Lid RBCZ

Wat maakt Gestaltherapie voor mij zo waardevol en belangrijk ?

Er zijn veel goede redenen om Gestalttherapie te gaan doen. Om maar enkele te noemen: zelfkennis en zelfinzicht nemen toe, je komt steviger, creatiever en vrijer in het leven te staan en je leeft steeds meer vanuit in het hier en nu en steeds minder vanuit ooit gevormde patronen vanuit het verleden waar je eigenlijk niet meer achter staat.

De belangrijkste reden voor mij is dat ik in Gestalttherapie ervaar dat alles er mag zijn, of het nu gevoelens, gedachten of ervaringen zijn en of ze nu door mijzelf als "goed of slecht" worden beoordeeld. Door dit te ervaren kan het binnen in mij weer gaan stromen en kan ik weer in contact komen met mijn eigen zelfhelend vermogen, met mijn eigen pad in dit leven - dat voor iedereen anders en uniek is - en weet ik weer wat me te doen staat.
Na een periode van studie en werk in de gezondheidszorg, studeerde ik kunst- en cultuur- geschiedenis aan de universiteit te Groningen. Na het afronden van deze studie werkte ik enkele jaren in het kunsthistorisch onderwijs. Gedurende deze tijd kwam ik in contact met Gestalttherapie. Na enkele jaren van zelfonderzoek en zelfontwikkeling volgde ik de vierjarige opleiding tot gestalt-therapeut aan het BOLT-Instituut te Nieuwaal. Daaropvolgend voltooide ik de opleiding voor Bio-Energetisch Lichaamswerk en de aanvullende opleidingsjaren Beeldend werk en Werken met dromen. Ik volgde trainingen in Hara-bewustzijn en de Persoonlijke Mythe, en verdiepte me in Zen-meditatie en Zen-filosofie. Onlangs voltooide ik de tweejarige opleiding tot systeemtherapeut aan het Issooh instituut.