NBGT

Jacqueline Sorel

Van Hogendorpstraat 13 b
2515 NR Den Haag
070 - 389 41 39
Jacqueline.s@online.nl
www.gestaltpraktijksorel.nl

Lid RBCZ

Een heler mens geworden.

Van heel jongsafaan maakte ik muziek na mijn middelbare schooltijd ging ik studeren aan het conservatorium. Er ging een wereld voor me open, met alle mooie maar ook moeilijke kanten van dien. Toen ik vastliep, midden tussen al die nieuwe indrukken en ervaringen, kwam ik bij toeval bij een Gestalttherapeut terecht. Geen idee wat dat was, ik koos er toen nog niet bewust voor, maar het deed me goed. Vooral het feit dat ik zowat onmiddellijk bij mijn beleving en mijn gevoel kwam was een grote opluchting voor me. Nu eens niet eindeloos praten-over, wat me niets verder hielp, maar direct in contact komen met wat er was. Dat mocht er ook allemaal zijn. Ik maakte mijn studie af, werd musicus en in 1987 startte ik mijn eigen atelier voor blokfluitbouw.

In mijn verdere zoektocht naar wie ik ben en wat ik voel heb ik ook verschillende andere therapiewegen bewandeld. Ze boden allemaal wel iets, maar uiteindelijk keerde ik terug naar Gestalt. Nergens anders heb ik zo’n open, oningevulde en complete benadering ervaren. Geen programma’s of modellen waar je dan als cliënt in moet passen, geen vast traject met een vooropgestelde uitkomst. Zelfs geen kant en klare oplossingen. Wel: helderheid scheppen, met concrete en relevante vragen en oefeningen. Wat een verademing! Want ik leerde mijn eigen antwoorden en oplossingen vinden. Als er iets is wat mijn gevoel voor eigenwaarde en mijn zelfvertrouwen deed groeien, is dat het wel. Ik ben de opleiding tot Gestalttherapeut gaan volgen op Gestaltschool Bolt in Nieuwaal en ontdekte hoe inspirerend het kan zijn om met cliënten te werken.


Musici.

Een speciale beroepsgroep heeft mijn aandacht: Musici met psychische problemen. Uit eigen ervaring weet ik dat musici met een complexe beroepsdruk te maken hebben, waar zij vaak veel last van hebben. Tot voor kort was er geen goed bij hun klachten aansluitende hulp en met mijn ervaring  en kennis van beide beroepen hoop ik ook hen van dienst te zijn.