NBGT

Petra Gordijn

Schoolstraat 17A
5561 AH Riethoven
06-30467324
petragestalt@live.nl
www.petragestalt.nl

Gestalttherapie: Leef je leven

Gestalttherapie heeft mijn leven ingrijpend veranderd.

Als moeder van twee jonge kinderen, en daarnaast partner, voelde ik me regelmatig niet happy. Ik was erg gericht op de kinderen en had moeite mijn grenzen aan te geven. Sterker nog, ik voelde ze nauwelijks. Ik wilde alles zo goed doen. Als ik een keer boos was geworden had ik daar last van. Ook was ik altijd moe. Hierdoor ben ik met gestalttherapie in aanraking gekomen.

Ik kon delen wat mij bezig hield, ik liet gevoelens toe die ik normaal wegstopte en ik kreeg langzaam aan in de gaten hoe ik in het leven stond. Ook werd ik me ervan bewust hoe vaak ik bezig was met wat geweest was of wat nog komen moest, maar zelden was ik in contact met het ""nu"". Ik maakte contact met pijnlijke ervaringen in mijn leven. Door deze toe te laten kwam er plaats voor nieuwe en intense gevoelens. Ik ben vrolijker, spontaner, creatiever en liefdevoller geworden. Ik voel mijn grenzen en ga er voor staan. Het lichaamswerk was erg belangrijk voor mij. Mijn lijflijke spanningen voelen en toelaten. Weg uit m'n hoofd, minder denken. De grond voelen onder m'n voeten, zakken in mijn lijf. Aandacht voor mijzelf. Ik ben veel soepeler in mijn lijf komen te zitten en ik voel mijn lichaamssignalen beter.

De meditatie was erg confronterend. Ik was alleen maar bezig met de tijd. Hoe lang moet ik nog zitten. Ik ging regelmatig oefenen en langzaam aan kon ik zakken en mijn gedachten laten. Hierdoor werd ik rustiger in mijn hoofd en maakte ik meer contact met mezelf.

Het was een pijnlijk proces maar ook heel intens en mooi, ik leefde!

Door mijn enthousiasme voor gestalttherapie ben ik de praktijk-opleiding op Gestaltschool Bolt (Centrum voor bewustzijnsontwikkeling en leertherapie) gaan volgen. De opleiding bevat o.a. het grondig bestuderen van de theorie, een opleiding lichaamswerk en er wordt aandacht besteedt aan de beoefening van zen meditatie. Ik heb geboft dat ik ook nog het ""beeldend jaar"" heb kunnen volgen. Een opleidingsjaar waarin gewerkt werd met beeldende middelen (klei, verf en houtskool). Sinds een aantal jaren begeleid ik groepen lichaamswerk en zen meditatie. Ik vind het geweldig om te doen. In het werken met individuele cliënten gebruik ik een combinatie van gesprek, lichaamswerk, bewustwordingsoefeningen en het werken met beeldende middelen.

Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn website.

"