NBGT

Edith Fronczek

                       Voert op dit moment geen praktijk

 


 

Praktijk voor Gestalt- en Lichaamswerk

In mijn kinderjaren heb ik een aantal pijnlijke en verdrietige ervaringen meegemaakt. Toen ik twintig jaar was, woonde ik zelfstandig en zat ik keurig op een vervolgopleiding. Maar ik voelde me niet gelukkig. Ik vond een heleboel voor andere mensen gewone zaken, ingewikkeld. Ik vermoedde ik dat dit te maken had met mijn ervaringen als kind. Ik ging op zoek naar hulp, om geholpen worden met het verwerken van mijn pijnlijke jeugd. Van mijn twintigste tot mijn dertigste jaar heb ik veel hulpverleners 'gehad'. Ik knapte er soms wat van op, maar er was niets wat beklijfde.

Toen ik 31 jaar was, volgde ik een gestalt-weekend bij 'Bolt' in Zaltbommel. De nuchterheid van gestalt-therapie trof me meteen. Er werd door de therapeut niets ingevuld, er werden geen diagnoses gesteld en ik werd niet uitgelachen. Met name door dat laatste heb ik geleerd mezelf serieus te nemen. Ik heb tien jaar gestalt-therapie gehad en tegelijkertijd de opleiding tot Gestalt-therapeut gevolgd. In die tien jaar heb ik geleerd om zelf mijn verantwoording te nemen, zelf na te denken, zelf te voelen en mezelf serieus te nemen. Ik wijs nu niet meer met een beschuldigende vinger naar anderen, maar ik onderzoek mezelf en wil kijken naar mijn eigen aandeel. Mijn jeugdervaringen hebben een plek gekregen en ik heb er nu minder pijn van.

Nu ik net de veertig gepasseerd ben, voel ik me zoveel beter dan toen ik twintig of dertig jaar oud was. Ik wil wat ik heb geleerd graag doorgeven. Ik ben dan ook dankbaar en blij dat ik andere mensen kan helpen in mijn 'Praktijk voor Gestalt- en Lichaamswerk'.