Therapeuten profiel pagina’s

Ellie Cornelissen

Contactpersoon Ellie Cornelissen
Adres Kerkplein 28, 5301 EK Zaltbommel
GSM 06 383 529 36
E-mail info@hofvheden.nl
Website www.gestaltpraktijkhofvanheden.nl
   

logo praktijk

Gestalt is voor mij een manier van leven. Je kunt het toepassen in je werk, in je rol van moeder of vader, in de omgang met je partner, vrienden en familie, in de dagelijkse keuzes die je maakt. Bijna alles biedt een mogelijkheid en overal is een ingang te vinden om meer te worden wie je ten diepste bent.

Hoewel ik lang geleden ben opgeleid in de klassieke psychiatrische benadering heb ik pas veel later door middel van Gestalttherapie mijn eigen burnout kunnen ombuigen naar een voor mij zeer waardevol en dierbaar proces van zelfontdekking en ontplooiing. Geweldig om na zo’n moeilijke periode te kunnen zeggen dat ik het  niet had willen missen. Dit sterkt mij in de overtuiging dat de Gestaltbenadering leidt tot werkelijke verandering van binnenuit. Ik ben me meer bewust geworden van wat ik wil en wie ik ben en steeds beter ben ik in staat daar ook naar te leven. De opleiding tot Gestalttherapeut bij Bolt heeft mij het analytisch kader én het praktische gereedschap gegeven om mijn  persoonlijke ervaringen te kunnen gebruiken als het enig mogelijke leermateriaal voor persoonlijke groei. Mijn leven, mijn leerschool.

Als voormalig HR-adviseur en ervaringsdeskundige heeft de cliëntgroep met stressgerelateerde klachten mijn bijzondere aandacht. Hiervoor bied ik niet alleen therapie, maar ook (e)coaching aan of een combinatie hiervan. Daarnaast geef ik in mijn eigen atelier cursussen aan kleine groepen waar het creatieve proces centraal staat. Bij voorbeeld de cursus ‘Meditatie en intuïtief vormgeven’. Dansen, spelen, zingen, kleuren, schilderen, schrijven; in je creativiteit ontdek je telkens nieuwe stukjes van jezelf en word je er vrijer in jezelf te uiten. Methode? Doen en beleven!