NBGT

Joke Plaatsman

Van Reigersbergenstraat 65
1052 SV Amsterdam
06 - 12 59 11 46
jokeplaatsman@zonnet.nl
www.jokeplaatsman.nl

Lid RBCZ

Gestalttherapie, bewustwording & coaching

Gestalt? Ik wist aanvankelijk niet wat ik me bij daarbij moest voorstellen. Bij de eerste kennismaking merkte ik echter dat de manier van werken mij aansprak. Geen rationeel gepraat en geanalyseer, maar aandacht voor mijn beleving en daaraan uiting geven.

Nu, een aantal jaren later, zie ik Gestalttherapie als een creatieve manier van zelfonderzoek, waarbij het accent ligt op de ervaring in het ‘hier en nu’. Op concrete en realistische wijze onderzoek je je eigen gedragspatronen. Je verwerft meer inzicht, waardoor je ook meer keuzemogelijkheden krijgt. Dit geeft ruimte voor nieuw gedrag en persoonlijke groei.

Ikzelf kwam er met Gestalttherapie achter wat ik graag zou willen, maar ook dat ik niet deed wat ik wilde. Door me dit te realiseren en de beklemming daarvan te durven voelen, kon ik in beweging komen. Ik ging richting geven aan mijn eigen leven, passend bij mij en bij mijn situatie. Ik vond nog veel obstakels op m’n weg. Praktische maar vooral veel innerlijke obstakels, zoals angst voor afwijzing en oordelen van anderen. En ook schaamte, verdriet, woede en schroom bij mezelf, ideeën over hoe iets hoort of niet hoort. Ik stuitte ook op onverwerkte en niet goed afgeronde ervaringen. Kortom allemaal overtuigingen en emoties die mij zonder dat ik het wist, hadden beïnvloed. Met als gevolg dat ik mijn energie tegenhield.

Inmiddels heb ik mijn eigen pad gebaand en doe ik wat ik graag wil. Ik ervaar hierdoor veel levenskracht en voel me een vrij, energiek en creatief mens. Graag wil ik nu andere mensen helpen bij het vinden van hun pad en dat ook te bewandelen. Ook zij zullen obstakels tegenkomen. Ik ben erin geschoold deze te helpen onderzoeken en heb zelf ervaren hoe dat kan.

Ik werk als Gestalttherapeut, heb een baan in de re-integratiebranche en ben trainer op het gebied van communicatie, teambuilding en bewustwording. Daarbij heb ik ervaring in de jeugd- en vrouwenhulpverlening en breng ik ook ervaring mee als dochter, zus, moeder, partner, muziekliefhebber en als mens.

Ik heb me een manier van werken eigen gemaakt die laagdrempelig en dynamisch is. Belangrijk daarbij is aandacht voor je lichaam en expressie in woord, beeld en klank. Je onderzoekt zo op eigen wijze waar je staat, wat je wenst, wat je tegenhoudt en welke keuzemogelijkheden je hebt. Obstakels onderzoek je op een veilige en inspirerende wijze, waarna je zelf bepaalt of je hiermee iets wilt en wat. Niets hoeft. Jij loopt jouw weg. Ik wandel een stukje mee. Onderweg valt een hoop te beleven.

Wil je meer weten? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek.